SwipeGuide is de winnaar van de Young Technology Award 2017 en mag de hoofdprijs van €5.000 mee naar huis nemen. De founder Willemijn Schneyder van SwipeGuide sleepte tijdens een spannende finale de prijs in de wacht met haar pitch.

De Young Technology Awards
De Young Technology Award is bedoeld voor jonge, innovatieve bedrijven uit Nederland en werd gehouden in de Grote Kerk te Enschede. De Young Technology Award vond dit jaar voor de tiende keer plaats en wordt georganiseerd door Novel-T.

Moeilijke keuze voor de jury
Het niveau van de finalisten was dit jaar uitzonderlijk hoog, waardoor de jury voor een lastige keuze stond. De jury heeft uiteindelijk SwipeGuide gekozen als winnaar van de hoofdprijs. Volgens de jury was de pitch van deze innovatie doorslaggevend: ”SwipeGuide lost daadwerkelijk een probleem op in de markt”. SwipeGuide is een tech start up en ontwikkelt een cloud software application die bedrijven in staat stelt om zeer eenvoudig ”visual user guides” te maken, te publiceren en multichannel te delen waarbij de focus ligt op mobile. SwipeGuide verbetert de klantervaring, vermindert de kosten van diensten en voorkomt stapels verspild papier. ”Het begint met een gebruiksaanwijzing vervangen en biedt ook een uitkomst in werkinstructies en e-learning. Uiteindelijk hebben ze ook voor de toekomst al een next level approach. Kortom, een enorme impact”, aldus de Jury.

De jury van de Young Technology Award 2017 bestond uit Paul Nijhof (ReintenInfra, ex-Wehkamp), Bas Oude Luttikhuis (DealerDirect), Jaap de Carpentier (ex-TenCate and TUI) and Anne-Wil Lucas (StartupDelta). De jury heeft bij het kiezen van de winnaar gekeken naar de technologische en/of commerciële vernieuwing, het onderscheidend vermogen, de groeipotentie, de impact van de innovatie op de sector en samenleving, de kwaliteit van de ondernemers en de pitch.

Nominaties
Zes bedrijven werden genomineerd voor de award. In aanmerking voor de prijzen kwamen ook 20Face, Ecofalt, Ipsum Energy, Mobina IT en Smart2IT.